Vacatures en carrièrekansen in techniek & bouw bij Schiphol Group

Building the future

Het plannen, ontwikkelen, realiseren en beheren van alle operationele luchthaven-assets. Denk bijvoorbeeld aan start- en landingsbanen en diverse rijbanen, 700.000 m2 terminal, brandweerposten, doorlaatposten, (HOV) knooppunten en nog veel meer. Schiphol Group streeft naar het duurzaam creëren en beheren van rendabele en betrouwbare assets. We gaan voor best-in-class assetmanagement. Voorbeelden van projecten zijn het ontwerp van de nieuwe terminal en de bouw van de pier. Qua omvang kun je denken aan een grootte van ongeveer 26 voetbalvelden vol met systemen.

Asset continuity

Asset Continuity zorgt dat er zo min mogelijk storingen zijn. En dat de storingen die er wél zijn, zo snel mogelijk worden verholpen. Met zo min mogelijk hinder voor klanten. Met de meerjarige baanonderhoudstrategie en het netstructuurplan borgen we de continuïteit op de langere termijn.

Digital, data & analytics

Houd de systemen veilig en up-to-date, zo faciliteert Schiphol Group de continuïteit van assets. Ook ontwikkelen wij nieuwe, innovatieve tools, bijvoorbeeld automatische passagiersbruggen.

Development & sustainability

We staan voor de duurzame ontwikkeling, vernieuwing en realisatie van een toekomstbestendig Schiphol. Projecten in techniek en bouw spelen een belangrijke rol in het uitvoeren van Schiphol's Roadmap Sustainability (zero emission/waste) en energiemanagement.

Schiphol Projects
Samen met onze klanten, gebruikers, managers, aannemers en consultants voeren we projecten uit in de complexe luchthavenomgeving. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met de operationele processen. Met 341 collega's werken we veilig en duurzaam aan projecten in infrastructuur, installatie, interieur en utiliteitsbouw.
Elektrotechniek
Elektrotechniek zorgt ervoor dat we dag en nacht kunnen werken aan elektrotechnische installaties op landingsbanen, vliegtuigopstelplaatsen, terminals en nog veel meer. Hierbij staat de veiligheid van onze medewerkers en passagiers altijd op nummer 1. Of je nu planningen maakt, werkzaamheden voorbereidt of ze uitvoert: als elektrotechnicus houd jij de schakelcapaciteit op orde en houd jij Schiphol draaiende.

Uitdagingen binnen elektrotechniek

Elektrotechniek speelt een onmisbare rol in het beheer en onderhoud van Schiphol. Op de afdeling Assetmanagement werken we dag en nacht aan elektrotechnische installaties op landingsbanen, vliegtuigopstelplaatsen, terminals en nog veel meer. Hierbij staat de veiligheid van onze medewerkers en passagiers altijd op nummer 1. Of je nu planningen maakt, werkzaamheden voorbereidt of ze uitvoert: als elektrotechnicus houd jij de schakelcapaciteit op orde en houd jij Schiphol draaiende. Samen met een team van professionals werk jij dagelijks aan 1 doel. Nederland optimaal verbinden met de rest van de wereld.

Ontmoet je nieuwe collega's

Deze mensen heten jou met alle liefde welkom. Welkom in onze wereld.
  • 'Ik kom overal op Schiphol. Het is toch een soort jongensdroom die werkelijkheid is geworden.' Raymond Martopawiro I Werkverantwoordelijke laagspanningsinstallaties
  • “De wereld achter de deuren van Schiphol is veel groter dan ik me ooit had voorgesteld.” Erwin Siemensma I Senior projectmanager
  • 'Schiphol heeft me altijd al ontzettend aangetrokken.' Floor Koppenaal I Airport Developer
Meld je aan voor
de Schiphol job alert!
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in je interessegebied.
Lonneke Burghart
Heb je nog vragen?
Lonneke Burghart recruitment business partner