De wereld van stages & traineeships

Kom werken, leren, ervaren en onderzoeken

De wereld van stages & traineeships

Kom werken, leren, ervaren en onderzoeken

Werken met een vliegende start

Een ‘city that never sleeps’, dat is de luchthaven. Kun je niet wachten om hier onderdeel van te zijn? Ook al zit je nog op school of bijna/net klaar met studie? Wij organiseren jouw stage, afstudeeropdracht en traineeship op maat. Welkom in de 24/7 wereld van Schiphol Group.
Stagiairs
Krijg een kijkje in de keuken en ervaar eens vanuit een andere kant de dynamiek van Schiphol. Deze meewerkstage of afstudeeropdracht wordt het leukste onderdeel van je opleiding.
Werkstudenten
Doe al naast je opleiding werkervaring op. Meestal hebben we zelfs plek op een afdeling die aansluit op je studierichting. En ondertussen lekker bijverdienen.
Trainees
Mind your step: Traineeship 2024 uitgesteld naar 2025. WO-achtergrond en maximaal 2 jaar werkervaring? Krijg de kans om je eens in de twee jaar mee te laten nemen door álle afdelingen binnen de Schiphol Group. Reken op uitdagende opdrachten die je gedurende 2 jaar individueel uitvoert en als groep. Hierdoor ontdek je de organisatie en wat het best bij je past. Zo sta je het ene kwartaal met een helm op bij een van onze grootste projecten en duik je het andere kwartaal in de wereld van bagage. Een dynamisch traineeship, net zoals de wereld van Schiphol. 

Mind your (next) step

Houd onze careerpagina goed in de gaten, want onze corporate traineeship voor 2025 (start april) komt er aan! De vacature komt eind 2024 online. Wil je zeker zijn dat je de vacature niet mist? Maak dan een vacature-alert aan op onze vacaturepagina!

Voor het traineeship is het belangrijk dat je een afgerond wo-diploma op zak hebt en maximaal 2 jaar werkervaring. Je werkt samen met 9 andere trainees met verschillende opleidingsachtergronden aan groepsopdrachten en je gaat aan de slag met individuele opdrachten. Zo leer jij binnen 2 jaar Royal Schiphol Group kennen. Heb je vragen die niet kunnen wachten? Stuur een mailtje naar campus@schiphol.nl.
 • 'Schiphol is een plek waar iedereen voor elkaar klaarstaat'
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Schiphol is een plek waar iedereen voor elkaar klaarstaat'
 • 'Voor mij is de afwisseling belangrijk en bij Schiphol Group is elke dag anders.'
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Voor mij is de afwisseling belangrijk en bij Schiphol Group is elke dag anders.'
 • 'Schiphol is een plek waar iedereen voor elkaar klaarstaat'
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Schiphol is een plek waar iedereen voor elkaar klaarstaat'
 • 'Voor mij is de afwisseling belangrijk en bij Schiphol Group is elke dag anders.'
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Voor mij is de afwisseling belangrijk en bij Schiphol Group is elke dag anders.'

Veelgestelde vragen over stages en traineeships

Wanneer mag ik stage lopen bij Schiphol Group?
Als je staat ingeschreven bij een (hoge)school of Universiteit mag je stage lopen bij Schiphol Group. Soms bieden we ook stages aan die buiten opdracht van school plaatsvinden. Dit wordt dan vermeld in de vacature.
Kan ik een open sollicitatie indienen?
Je mag altijd een mail sturen naar campus@schiphol.nl met een open verzoek. We doen ons best om een plek voor je te vinden. Als je binnen twee weken geen reactie ontvangt, dan hebben we helaas geen plek voor je gevonden.
Kan ik reageren op een meewerkstage als ik op zoek ben naar een afstudeerstage?
Dit kan. Wel is het belangrijk dat je enkele dagen mee kan werken naast je onderzoek. Dit is bespreekbaar met de desbetreffende manager.
Heb ik genoeg tijd voor mijn opdracht?
Tijdens een (meewerk)stage wordt er van je verwacht dat je meedraait in het team. Uiteraard heb je daarnaast, in goed overleg met je stagebegeleider, ruimte om aan je schoolopdracht te werken.
Krijg ik een stagevergoeding?
We hanteren de volgende stagevergoedingen bruto per maand op basis van 40 uur:
 • € 300 mbo
 • € 400 hbo
 • € 450 wo
Krijg ik reiskostenvergoeding?
Indien je in het bezit bent van een studentenreisproduct die geldig is doordeweeks, krijg je geen reiskostenvergoeding. Als je studentenreisproduct alleen geldig is in het weekend, krijg je uiteraard je reiskosten vergoedt.
Hebben jullie een traineeship?
Elke twee jaar verwelkomen wij een nieuwe groep trainees voor ons corporate traineeship. Meer informatie vind je op onze stagepagina. Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet met het laatste nieuws.
Laptop-Smartphone-bruikleen
Stagiairs gebruiken hun eigen laptop en smartphone gedurende hun stage. Voor sommige functies is het van belang dat er wel een laptop vanuit Schiphol wordt geregeld. Dit laten we dan uiteraard weten.
Snuffelstage
Een snuffelstage lopen kan bij ons vanaf 8 weken. Periodes korter dan 8 weken laten wij helaas niet toe in verband met de screening die voorafgaand de stageperiode wordt afgenomen.
Eva de Schrijver
Heb je nog vragen?
Eva de Schrijver recruitment business partner