Vacatures en carrièrekansen in safety & environment bij Schiphol Group

The world’s most sustainable and high quality airports

Royal Schiphol Group heeft connecting your world als missie. Wij zijn een luchtvaartonderneming met een belangrijke maatschappelijke opdracht: met onze luchthavens en samenwerkingsverbanden creëren wij waarde voor de samenleving en de economie.
Een van de grootste ambities van Royal Schiphol Group is om onze luchthavens te ontwikkelen tot the world’s most sustainable and high quality airports; de voorkeursluchthaven voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en logistieke dienstverleners. En jij kunt daaraan meewerken.

Health, safety & environment

Het in kaart brengen en up-to-date houden van de geldende wet- en regelgeving omtrent veiligheid, ARBO en milieu voor Schiphol wordt gecoördineerd vanuit de HSE Office. Daarnaast toets Schiphol Group of eerstelijns toezicht adequaat functioneert door middel van administratieve en fysieke controles (audits).

Brandveiligheid op Schiphol

Schiphol Group investeert nu en in de toekomst in het verbeteren van de brandveiligheid op de luchthaven met een continue stroom aan projecten. De eisen aan bijvoorbeeld brandveiligheidsinstallaties zijn streng en de installaties zelf complex. De installaties zijn vaak nagenoeg onzichtbaar, maar daardoor niet minder belangrijk.

Milieu

Schiphol Group ontwikkelt en implementeert beleid en strategieën om de milieu-impact van de luchthaven te verminderen. Er is een breed scala aan milieuonderwerpen, zoals lucht- en waterkwaliteit, geluidsbeheersing, afvalbeheer, energie-efficiëntie en duurzame ontwikkeling. Alles in lijn met de geldende wet- en regelgeving op het gebied van milieu.

Als de brandweer

Voor een optimale brandveiligheid heeft Schiphol haar eigen brandweerkorps, die binnen 3 minuten na melding ter plaatse is. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het bestrijden van een vliegtuigbrand is specialistisch werk. De brandweer moet snel ter plaatse zijn met het juiste materieel, de crashtenders. Er zijn 3 kazernes: Post Sloten, Post Rijk en Post Vijfhuizen.

FireFly

Het brandweerkorps van Schiphol heeft een bijzonder oefenvliegtuig: de FireFly. In het oefenvliegtuig zijn drie vliegtuigtypen: een Boeing 747, DC10 en een Boeing 767. Het is mogelijk om de FireFly aan de buitenzijde in brand te steken met drie motor-, landingsgestelbranden, een gebroken vleugelbrand of een oppervlaktebrand van bijna 860m2.

Ontmoet je nieuwe collega's

Deze mensen heten jou met alle liefde welkom. Welkom in onze wereld.
  • ‘Met een frisse blik terug op Schiphol’ Denise Pronk I Duurzaamheidsstrateeg
Meld je aan voor
de Schiphol job alert!
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in je interessegebied.
Sinan Ural
Heb je nog vragen?
Sinan Ural recruitment business partner