Vacatures en carrièrekansen in IT & data bij Schiphol Group

De luchthaven van de toekomst

De IT & data organisatie bouwt de luchthaven van de toekomst met slimme oplossingen, tools en applicaties en houdt de luchthaven 24/7 draaiend met leading technology. Door IT & data-driven verbeteringen van onze processen, reizigersstromen en informatievoorziening zorgt IT & data elke dag weer voor een optimale beleving voor reizigers, klanten en medewerkers op en rond de luchthaven.

CIO office

Het opstellen, uitdragen en bijstellen van de kaders waaraan de producten en diensten van Schiphol IT & data moeten voldoen garandeert de kwaliteit van IT & data. Als CIO Office werken wij samen met collega’s uit de business, die helpen de kaders praktisch te vertalen richting de ontwikkelteams.

Data & analytics

We bouwen en beheren schaalbare datafundamenten, dataplatforms en BI- en AI-capaciteiten met aanzienlijke bedrijfswaarde. Tegelijkertijd implementeren we Schiphol Group breed data- en AI-framework en tools, die zorgen voor datakwaliteit, lineage, GDPR compliance en ethisch gebruik van AI.

Business Platforms

Asset Management zet technologie in voor het beheer en de ontwikkeling van operationele assets. De focus van het platform Operations is een vlotte en efficiënte operatie. Commercial verzorgt de digitale ontwikkeling van Parking & Mobility, Terminal Services, Real Estate en Marketing & Consumer Experience. De IT-services die collega's gebruiken vallen onder het platform Employee.

Enabling Technologies

Enabling Technologies drijft de innovatie op Schiphol. Met building blocks die productteams helpen sneller en kosteneffieciënt producten te ontwikkelen en onderhouden. Werken met business platforms past in de IT-strategie van Schiphol. Het is niet nieuw op de luchthaven; er zijn al succesvolle platforms in gebruik, die we blijven innoveren.

Schiphol Telematics
Schiphol Telematics werkt aan connectiviteitsoplossingen en heeft meer dan 200 klanten op en rond de luchthaven. Nergens in Nederland is de concentratie van bedrijven zo hoog als hier. Dat stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het communicatienetwerk. Met specialisten op het gebied van IP-netwerk, internet en oplossingen met vaste en draadloze netwerken.
Cybersecurity

Digitalisering biedt veel kansen maar vereist tegelijkertijd maatregelen om opgewassen te zijn tegen cyberrisico's. Alleen wanneer de digitale veiligheid goed op orde is, kunnen digitaliseringskansen optimaal worden benut.

Create, share & grow

Schiphol bouwt de toekomst van reizen. Met oplossingen voor Schiphol en voor bedrijven in de reisbranche. Er is een marketplace voor airport data met datamodels, APIs, insights en smart solutions voor een optimale operatie en klantbeleving.

Engineering
Engineering waarborgt dat platformen, databases of infrastructuur dag en nacht werken.
Development
Vanuit verschillende teams innovatieve oplossingen ontwikkelen op het gebied van technologie,...

IT & Data - The movie

Ontdek welke uitdagingen er liggen bij Schiphol Group in data en technologie. Wij zijn een tech company, die helpt met het managen, verbeteren en beheersen van alle processen op de luchthaven in Amsterdam en daarbuiten. En zorgen voor de beste passenger experience.

Aan de slag als developer of engineer

Spannend, uitdagend, volop kansen en altijd ruimte voor innovatie. Zo typeren lead engineers en developers hun werk bij Schiphol Group. Goed ontwikkelen en bouwen van infrastructuur en ICT producten, daar hangt veel van af. We vertrouwen op onze teams van gepassioneerde professionals. Altijd garanderen we veiligheid en continuïteit. Ontdek de werelden van development en engineering bij Schiphol Group!

Ontmoet je nieuwe collega's

Deze mensen heten jou met alle liefde welkom. Welkom in onze wereld.
  • 'Ze nemen ict hier heel serieus.' Eelse Pieters I Developer
  • 'The sky is the limit' Coen Meerbeek I Product Owner
  • 'Architectuur Schiphol: veilige landing voor informatietechnologieën' Sjoerd Blüm en Arthur de Vries I Schiphol Aviation Solutions en Chief architect
Meld je aan voor
de Schiphol job alert!
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in je interessegebied.
Ismaël Salem
Heb je nog vragen?
Ismaël Salem recruitment business partner