Arbeids­voorwaarden van Schiphol Group

Arbeidsvoorwaarden van Schiphol Group

You get this

Schiphol Group heeft een cao afgesloten, een soort arbeidsvoorwaardenbundel. Hierin staan alle arbeidsvoorwaarden beschreven. Als je start, hoort daar een goede beloning met veel mogelijkheden en ruimte bij. Als collega van Schiphol Group blijf je in beweging en zorg je goed voor je eigen loopbaan en energiebalans. Je blijft jezelf ontwikkelen, zowel in de breedte als diepte. Samen maken we dat mogelijk.
Salaris, vakantiegeld en 13e maand

Geldzaken

Je ontvangt een competitief maandsalaris. Ook bouw je 8% vakantiegeld op. Dit wordt in mei uitbetaald. Bij de salarisbetaling van december ontvang je een 13e maand (8,33% van je jaarsalaris inclusief vakantiegeld).

Ieder jaar wordt er gekeken naar je functioneren. Op basis van hoe goed jij het doet, krijg je een verhoging van je salaris. Of, als je aan het einde van de salarisschaal zit, na 2 jaar uitstekend functioneren een bonus van 5% van je jaarloon.

Vakantiedagen en verlof

Vrije tijd

Ieder kalenderjaar heb je, bij een 36-urige werkweek, recht op 180 uur vakantie per jaar. Werk je meer of minder? Dan heb je ook meer of minder vakantieuren o.b.v. het gemiddelde aantal uur dat je per week werkt.

Als je meer of minder vakantiedagen nodig hebt, kun je deze (ver)kopen. Verder kent Schiphol allerlei soorten verlof, bijvoorbeeld ouderschapsverlof en adoptieverlof.

Opleidingsbudget

Leren en ontwikkelen

Als jij voor je functie, je ontwikkeling of loopbaan een opleiding wilt volgen, kan dat bij Schiphol. Hiervoor neem je zelf het initiatief, je leidinggevende keurt het goed en Schiphol betaalt. Je kan ook jouw duurzaam inzetbaarheidsbudget inzetten voor een extra training, opleiding of coaching.

Duurzaam inzetbaarheidsbudget (DIB)

Investeer in jezelf naar jouw wens

Investeren in je ontwikkeling en gezondheid is belangrijk. Zo blijf je waardevol voor de arbeidsmarkt in je gehele loopbaan. Om je hierbij te helpen krijg je een eigen budget om te investeren in jezelf: het duurzaaminzetbaarheidsbudget (DIB).

Het DIB bedraagt 2% van je jaarsalaris. Werknemers die na 1 januari indienst treden ontvangen dit bedrag naar rato.

Het DIB kun je besteden aan 5 doelen: Pensioenstorting, pensioen of financieel advies, betaald verlof, trainingen opleidingen en (loopbaan)coaching en vitaliteit: je kunt hierbij denken aan je sportabonnement of het inwinnen van voedingsadvies.
Onkosten- en reiskostenvergoeding

Om je tegemoet te komen

Iedere collega krijgt een maandelijkse onkostenvergoeding van €30,- netto, ongeacht het aantal uren dat je werkt. Ook is er de SchipholGo-app. Hierin kan je per dag aangeven hoe je naar Schiphol bent gekomen of dat je thuis hebt gewerkt.

Als je met de auto naar Schiphol komt, krijg je €0,22 netto per km. Met de fiets? €0,22 netto per km én €0,09 bruto per km. Voor het reizen met het openbaar vervoer ontvang je een NS businesscard. Ook voor zakenreizen en thuiswerken hebben we een vergoedingsregeling.

Pensioen en generatieregeling

Voor als je een dagje ouder wordt

Voor je pensioenopbouw gelden de bepalingen van het ABP-pensioenreglement. Over je loon bouw je keuzepensioen op, zodat je tussen je 60ste en 70ste kunt stoppen met werken. Op www.abp.nl vind je meer informatie.

Ook heeft Schiphol een generatieregeling, die je vanaf 60 jaar in staat stelt om minder te gaan werken wanneer je 5 jaar of langer in dienst bent bij Schiphol Group.

Overwerk- en onregelmatigheidstoeslag

Extra toeslagen

Als je overwerkt, krijg je jouw uurloon én een overwerktoeslag van 50 - 100%, afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop je overwerkt.  Continudienstcollega's krijgen een roostertoeslag tussen 30 - 60% voor hun werk buiten normale werktijden. Ook is er een regeling voor werken op een feestdag.

Diversiteitsuren

Nog meer vrije tijd

Naast je basisvakantiedagen heb je bij Schiphol recht op diversiteitsuren. Deze vrije dagen kun jij gebruiken voor bijvoorbeeld (feest)dagen die vanuit de cao niet standaard worden doorbetaald.

Bij een 36-urige werkweek heb je recht op 14,4 diversiteitsuren per jaar. Werk je meer of minder? Dan bouw je ook meer of minder diversiteitsuren op.

Arbeidsovereenkomst

Contractzaken

Als je start bij Schiphol, krijg je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. 

Bij het aangaan van een nieuwe arbeidsovereenkomst, spreken we vaak een proeftijd af van maximaal 2 maanden, afhankelijk van de duur van je overeenkomst. Is je overeenkomst korter dan 1 jaar? Dan spreken we maximaal 1 maand proeftijd af.

Werkkostenregeling - Bring Your Own

Richt je (thuis)werkplek in

Efficiënt en effectief werken helpt bij een goede werk- en privébalans. Dat vinden we belangrijk bij Schiphol Group. Daarom bepaal jij (afhankelijk van je functie) waar en wanneer je werkt. Ook bieden we een Bring-Your-Own-regeling waarbij je €450,- mag besteden aan bijvoorbeeld een tablet, ergonomische werkplek, hulpmiddelen of een extra computerscherm.