In de operatie als Airport STAR

Ontdek het beste van twee werelden

Ben jij een kantoormedewerker die het bruisende leven van onze luchthaven van dichtbij wil meemaken? Als Airport STAR kun je jouw steentje bijdragen aan de operatie en Schiphol verder ontdekken. Of je nu helpt bij de winteroperatie, het gezicht van Schiphol bent voor onze passagiers in de terminal, of als buschauffeur voor onze collega's fungeert: je staat altijd midden in de actie. Naast je kantoorwerk sta je in direct contact met reizigers en ervaar je de unieke dynamiek van Schiphol. Lees verder en ontdek hoe jij als Airport STAR kunt bijdragen aan de magie van onze luchthaven!

Welke Airport STAR past bij jou?

Airport STARS vormt dé paraplu voor alle initiatieven waarbij de inzet van kantoorcollega's in de operatie van Schiphol centraal staat. Een aantal van deze initiatieven, zoals de Terminal STAR, Odd-size STAR, P3 STAR en Response STAR zul je vanaf nu kunnen herkennen op de terminal! Ontdek hieronder hoe jij als Airport STAR kunt bijdragen aan de dynamiek en service van onze luchthaven!

Terminal STAR
Als Terminal STAR ben jij het gezicht van Schiphol voor de passagier! Je staat klaar om vragen van passagiers te beantwoorden en hen eventueel te begeleiden naar de juiste incheckbalie of gate. Je bent flexibel en proactief: je kijkt goed om je heen en stapt zelf op passagiers af om hulp aan te bieden. Zie hier het voorbeeld van Jan-Roel.
Odd-size STAR
Als Odd-size STAR ben jij het innamepunt voor ingecheckte odd-size bagage. Je zit bij een van de drie odd-size balies in de vertrekhallen, scant de bagage in het systeem en zet deze op de band naar de bagagekelder. Dankzij jouw inzet hoeft het personeel in de bagagekelder niet naar boven te komen, wat jouw rol enorm waardevol maakt voor de operatie!
Mystery STAR
Als Mystery STAR help je de veiligheid op Schiphol te waarborgen door de kwaliteit van de securitycontrole te meten en de securitymedewerkers scherp te houden. Onder begeleiding van een auditor neem je een verboden voorwerp mee door het securityfilter om de efficiëntie en alertheid van de beveiligingsmedewerkers te testen. Dit kan bij verschillende filters: het passagiersfilter, het personeelsfilter binnen en buiten, en zelfs bij de car search.
P3 STAR
Als P3 STAR ben jij het gezicht van Schiphol voor passagiers die met de auto aankomen. Je wijst reizigers op de mogelijkheid hun bagage in te checken bij de parkeerplaats als zij met KLM, Transavia of TUI reizen en minimaal 1,5 uur voor hun vlucht aanwezig zijn. P3 is jouw werkplek, en er is altijd een lokale supervisor aanwezig om je te ondersteunen tijdens je dienst.
Response STAR
Als Response STAR help je Schiphol op momenten wanneer je hulp het hardst nodig is: bij procesverstoringen of calamiteiten in de operatie. Je werkt samen met onze operationele collega's om passagiers te woord te staan, wachtrijverzachting uit te delen of koffers te verplaatsen in de vertrekhal.
Bus STAR
Als Bus STAR bestuur je bussen tijdens rondleidingen op Airside en spring je bij tijdens stakingen of personeelstekorten, waardoor je helpt de kwaliteit van de dienstverlening op Schiphol te garanderen.
Snow STAR
Als Snow STAR ben je essentieel tijdens de winterperiode op Schiphol. Je staat stand-by op airside om het luchthaventerrein sneeuwvrij te maken. Je wordt vooraf goed getraind en opgeleid voor verschillende rollen zoals chauffeur P21S, VOP coördinator of Frontdesk medewerker. Je werkt volgens een persoonlijk rooster, waarbij Snow STARS van dezelfde afdeling zoveel mogelijk over verschillende roosters worden verdeeld om personeelstekorten te voorkomen bij inzet. Check deze video! 

De magie van Airport STARS

Dat Schiphol een magische plek is, kunnen alle vrijwilligers beamen: de luchthaven oefent zo'n grote aantrekkingskracht uit dat ze er ook na hun pensioen graag terugkomen. Met een glimlach op hun gezicht staan ze klaar om dagelijks honderden reizigers te woord te staan. Geen vraag is te gek voor hen en geen moeite is teveel om de reiziger te helpen. Gepensioneerd en gepassioneerd: dat zijn onze Welcome STARS.