‘Ik kan hier werken met passie en dagelijks het verschil maken. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.’

Publicatiedatum: 25 september 2024 I Leestijd: Minuten

Maak kennis met Bart, Recruitment Business Partner bij Schiphol die zijn passie voor mensen en zijn liefde voor dynamiek combineert in zijn werk. Bart woont in Utrecht met zijn man en zoontje en geniet volop van het leven. Naast zijn werk is Bart een sociaal dier. Zo geeft hij naast zijn werk spinninglessen en is hij graag op pad met familie en vrienden. Met meer dan 14 jaar ervaring in recruitment heeft Bart een schat aan kennis en expertise opgebouwd. Hij heeft een cruciale rol in het aantrekken van talent en is adviespartner voor alle group-afdelingen binnen Schiphol.

‘Een strategische partner die bouwt aan de toekomst van onze organisatie’
In mijn rol als Recruitment Business Partner ben ik verantwoordelijk voor de strategische personeelsplanning binnen de organisatie. Ik adviseer hoe we ons personeelsbestand het beste kunnen inrichten samen met de managers en help mijn collega’s door te groeien. Mijn focus ligt altijd op de toekomst, van de organisatie en van onze collega’s. Samen met mijn team zijn wij in de lead om nieuw talent binnente halen en de vacatures van a tot z in te vullen.

Na 14 jaar in de recruitmentbranche, vind ik mijn werk nog steeds enorm boeiend. Ik ben een adviespartner die helpt bij het bouwen aan de organisatie op de lange termijn. Het leukste aan mijn werk is dat ik als recruiter echt een verschil kan maken door de juiste mensen aan te nemen en zo bij te dragen aan de groei en het succes van de organisatie.

Schiphol is een complexe organisatie wat de rol als Recruiter Business Partner uitdagend maakt. Je hebt hier continu andere soorten rollen en personen die je spreekt. Dit maakt het werk enorm afwisselend en boeiend.

‘Een dynamische werkomgeving die elke dag anders is en teamwork centraal staat’
Werken bij Schiphol is bijzonder vanwege de dynamische en diverse werkomgeving. Elke dag is anders en dat houdt het werk spannend en uitdagend. Ik werk samen met een fantastisch team dat bestaat uit recruiters, sourcers, arbeidsmarktcommunicatie en een ondersteunende backoffice. De sfeer binnen het team is open en transparant, en er is altijd ruimte voor een persoonlijke touch. We werken hard, maar maken ook tijd voor gezelligheid en sluiten de week vaak gezamenlijk af.

‘Een organisatie waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn’
Naast mijn werk als Recruitment Business Partner ben ik onderdeel van de werkgroep LGBTQ!+. Schiphol wil een organisatie zijn waar Diversity, Equity & Inclusion vanzelfsprekend is. Ik vind het belangrijk dat we een organisatie zijn waarin iedereen die hier werkt zich welkom voelt en zichzelf kan zijn. Binnen ons DE&I board zijn diverse werkgroepen. Met onze werkgroep proberen we een bijdrage te leveren aan het creëren van een inclusieve omgeving binnen Schiphol waarin het geen rol speelt of jij bijvoorbeeld lesbisch, gay, bi, transgender, non-binair, interseks of aseksueel bent. Iedereen is welkom hier en dat vind ik mooi.

‘Het verschil maken voor de mens en de organisatie’
Wat ik het leukste vind aan mijn rol is dat je echt een verschil kunt maken. Het is geweldig om te zien hoe iemand die je hebt aangenomen, na een half jaar goed op zijn plek zit of na twee jaar doorgroeit binnen de organisatie. Die bijdrage aan zowel het individu als de organisatie maakt mijn werk enorm bevredigend.

Ik ben trots op de impact die ik maak en de successen die ik boek. Of het nu gaat om het invullen van moeilijk vervulbare functies of het oplossen van uitdagingen op afdelingen, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en geniet van de dynamiek en innovaties die Schiphol te bieden heeft.