Ontdek de wereld van Schiphol Projects

Werk mee aan de luchthaven van de toekomst

Bouwen aan de toekomst

een autonome en duurzame luchthaven in 2050

Complex, groots, interessant en uitdagend. Dat zijn onze projecten. Of het nu gaat om het verduurzamen van de C-pier, het moderniseren van het vluchtmanagementsysteem of het uitbreiden van onze capaciteit. Elk project draagt bij aan een nóg betere ervaring voor onze reizigers. In de dynamische omgeving van de luchthaven bereidt Schiphol Projects zich voor op de toekomst. We hebben grote ambities: in 2050 willen we dat Schiphol een volledig duurzame en autonome luchthaven is. Dat betekent jaren vooruitplannen en ons werk zó inrichten dat de operatie geen hinder ondervindt van bijvoorbeeld de bouw van een nieuwe pier. Iedere dag zetten we een nieuwe stap in onze missie, waarbij we aandacht houden voor mens, dier en milieu.
Meld je aan voor
de Schiphol job alert!
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in je interessegebied.

De grootste projecten bij Schiphol Group

Met een luchthaven die 24/7 operationeel is, zijn er altijd mogelijkheden voor innovatie en ontwikkeling. We hebben meer dan 300 bouw- en vernieuwingsprojecten, waarin we ons richten op duurzaamheid, onderhoud, vervanging of capaciteitsuitbreiding. Sommige daarvan zijn kleine projecten, zoals het plaatsen van een pop-upstore op Schiphol Plaza. Weer andere projecten zijn grootschaliger, zoals het innoveren van ons bagagesysteem. Een miljardeninvestering, waar zo´n 100 medewerkers bij betrokken zijn. Welk project we ook doen: stap voor stap stomen we Schiphol klaar voor de toekomst.

De kracht van samenwerking

Onze projecten doen we samen, van begin tot eind. Elk project begint met een plan waarin we het idee vormgeven. Hoe gaan we deze opgave tot stand brengen? En aan welke eisen moeten we voldoen? Dit alles vertalen we naar ontwerptekeningen in de ontwerpfase. Van schetsontwerp naar voorlopig ontwerp, tot aan uiteindelijk het definitieve uitvoeringsontwerp. En wanneer de bouwfase begint, komt ons team van experts écht tot leven. Met vakmanschap en innovatie als drijvende kracht. Binnen de luchthaven werken verschillende afdelingen en collega’s mee aan onze projecten. Samen zetten we onze projecten om in een succesverhaal.
Terminal
Verantwoordelijk voor het voorbereiden en realiseren van alle projecten die ervoor zorgen dat de terminals, pieren en operationele gebouwen up-to-date blijven, uitgebreid én gemoderniseerd worden.
Commercial & bagage
Verantwoordelijk voor alle non-aviation- en bagagegerelateerde projecten. In dit team werken projectmanagers en deskundigen op het gebeid van bagage, parking real estate, retail en horeca.
Airside & landside
Verantwoordelijk voor projecten op het gebied van bijvoorbeeld wegen en viaducten. Maar ook installaties, zoals waterzuivering, hoogspanningsstations en openbare verlichting.
IT in dataprojects
Verantwoordelijk voor het management van IT-projecten voor de luchthaven. Het team voert projecten uit voor de business units, zoals Operations, Security, ASM, Commercial, HR, Finance of IT zelf. Denk hierbij aan projecten op het gebied softwareontwikkeling, implementatie, productinnovatie of lifecylemanagement.
IT in construction
Levert de IT binnen de bouwprojecten. Hierbij gaat het om fysieke IT-systemen. Binnen de projecten leveren wij input voor de designfase, uitvoering én brengen daarna het geheel in beheer.
PMO
Richt zich op de projectbeheersing van de projecten van Schiphol Projects en is verantwoordelijk voor de afdeling financiën van Schiphol Projects.
Construction management
Verzorgt de supervisie en omgevingsmanagement van bouwprojecten; veiligheid, volgens afspraken, contract, standaarden en richtlijnen, kwaliteit/uitvoeringsplannen en vergunningscondities.
 • Realisatie van ambities in de terminal
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s Realisatie van ambities in de terminal
 • 'Binnen Schiphol Group kan ik zijn wie ik ben en krijg ik veel vrijheid om mijn werk te doen.'
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Binnen Schiphol Group kan ik zijn wie ik ben en krijg ik veel vrijheid om mijn werk te doen.'
 • ‘Als toezichthouder zorgen we ervoor dat alles gesmeerd loopt.'
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s ‘Als toezichthouder zorgen we ervoor dat alles gesmeerd loopt.'
 • ‘Je staat écht middenin daar waar het gebeurt, dat vind ik fantastisch!’
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s ‘Je staat écht middenin daar waar het gebeurt, dat vind ik fantastisch!’
 • ‘Ik zeg altijd: wij zijn als team eigenlijk de olie in de motor van Schiphol.'
  Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s ‘Ik zeg altijd: wij zijn als team eigenlijk de olie in de motor van Schiphol.'
Lonneke Burghart
Heb je nog vragen?
Lonneke Burghart recruitment business partner