Bouw met Schiphol mee aan de toekomst in IT

Werk samen en innoveer voor de optimale verbinding met de wereld

Van inchecken van bagage, de juiste landingstijden tot het inschakelen van een monteur. Alles werkt dankzij IT en data. Als lead engineer waarborg je dat platformen, databases of infrastructuur dag en nacht werken. Met een team professionals die bevlogen bouwt aan constante vernieuwingen binnen de technische visie. Loopbaankansen, gedurfde beslissingen en de ruimte om jouw innovatieve ideeën te verzilveren, horen daarbij. Die beweging hebben we nodig, voor de beste reizigerservaring in tijden van razendsnelle veranderingen. Een werkplek die meer inspireert, is er bijna niet.

Aan het werk op de landingsbaan
Data en applicatie integratie

Data. De digitale olie voor soepele processen op Schiphol. Het komt vanuit alle mogelijke bronnen bij ons binnen. We gebruiken het in IT applicaties, OT assets en het Schiphol dataplatform. Zo werken we aan verbetering en innovatie. Dankzij data werkt de luchthaven steeds efficiënter. Zo bouwt Schiphol aan de autonomous airport.

Teamwork engineering

Goed ontwikkelen, bouwen en beschermen van infrastructuur en ICT producten, dat doe je met een heel team. Binnen Schiphol krijgt iedereen de ruimte zich te ontwikkelen en ideeën uit te voeren. Hier is iedereen gelijk, of je nu lead bent of niet. Jij vertrouwt op het team van gepassioneerde engineers en andere professionals. En klaart samen de klus.

Productgroepen

De teams werken vanuit productgroepen process automation, application integration, container, database, technology monitoring, dev tools of software defined Infrastructure. Zij implementeren slimme IT platformen die processen verder digitaliseren. De selfservice bagage-drop bijvoorbeeld, of data-uitwisseling met luchtverkeersleiding en airlines.

Innovatieve applicaties & oplossingen

De IT platformen helpen onze businessteams om innovatieve oplossingen te maken. Dit is nodig om snel te kunnen reageren op ontwikkelingen zoals AI, Corona, of veranderde wetgeving. We implementeren oplossingen dankzij de modernste technologieën in de markt. Denk aan Complex event processing (CEP), microservices, API’s en cloud, containers.

Service management

Servicemanagement ondersteunt ITIL-processen binnen IT & Data in de volle breedte. Van begroting, kosten op maat tot ondersteuning rond de IT-webshop. Voor Enabling Technology bewaken zij de werkwijze rond te leveren nieuwe ICT-diensten en -producten aan de eigen afdelingen van Schiphol. Verbetering van processen hoort daar altijd bij.

Engineers bij Schiphol Group

Spannend, uitdagend, volop kansen en altijd ruimte voor innovatie. Zo typeren lead engineers hun werk bij Schiphol. Goed ontwikkelen en bouwen van infrastructuur en ICT producten, daar hangt veel van af. We vertrouwen op onze teams van gepassioneerde professionals. Altijd garanderen we veiligheid en continuïteit. Neem hier een inkijk in het werk als lead engineer.
  • ‘De uitdaging trok me over de streep.’
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s ‘De uitdaging trok me over de streep.’
  •   ‘Als ik uit het raam kijk, zie ik letterlijk het resultaat van ons werk.’
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s ‘Als ik uit het raam kijk, zie ik letterlijk het resultaat van ons werk.’
  • ‘Schiphol stimuleert het uitproberen van goede ideeën Daardoor sta je hier nooit stil.’
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s ‘Schiphol stimuleert het uitproberen van goede ideeën Daardoor sta je hier nooit stil.’
Meld je aan voor
de Schiphol job alert!
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in je interessegebied.
Jesse Topelberg
Heb je nog vragen?
Jesse Topelberg recruitment business partner