Werk als developer aan de luchtvaart van de toekomst

De digitale hartslag van Schiphol

Schiphol elke dag draaiende houden en informatie beschikbaar stellen aan al onze eindgebruikers. Dag en nacht zijn onze developers daar mee bezig. Ze zijn onmisbaar in de digitale transformatie van Schiphol. Door middel van trouble shooting en bug fixing werken alle systemen zonder problemen. En vanuit verschillende teams ontwikkelen ze innovatieve oplossingen op het gebied van technologie, beveiliging en dataverwerking. Alle informatie komt samen in ons Central Information System Schiphol (CISS). Dit systeem vullen de vliegtuigmaatschappijen en afhandelingsmaatschappijen elke seconde met data. Dankzij onze developers hebben alle passagiers real-time toegang tot deze informatie.

werken achter de computer
Back-end development

Onze back-end developers zorgen ervoor dat de technologische infrastructuur efficiënt en veilig werkt. Hierdoor wordt belangrijke informatie beschikbaar voor de passagiers en verlopen alle processen goed. Dit doen de developers met innovatieve technologieën zoals Node.js, TypeScript, Kafka, Redis en Kubernetes.

Front-end development

Als front-end developer bedenk je samen met de designers hoe we de data zo goed mogelijk weergeven. Je ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt de gebruikersinterface van apps en websites die passagiers gebruiken. Met jouw creativiteit zorg je dat de digitale toepassingen voldoen aan de toegankelijkheidsnormen, zodat ze bruikbaar zijn voor alle onze gebruikers.

Scrum

Alle developers bij Schiphol werken met de Scrumwerkwijze. Waarom? Scrum bevordert de samenwerking tussen developers en productowners. Hiermee schakelen we snel en kunnen we werken aan wat de business op elk moment nodig heeft. Zo coördineren we verschillende teams en afdelingen makkelijker én behalen we onze gezamenlijke doelen.

Event-driven
Schiphol is een veelzijdige omgeving met voortdurend veranderende vluchtinformatie. Developers ontwerpen event-driven systemen om real-time updates over vluchtschema’s, vertragingen of gate-wijzigingen te verwerken. Al deze ‘events’ worden met behulp van de technologie Kafka verwerkt om onze gebruikers zoveel mogelijk nuttige informatie te geven.
Dynamische omgeving

Bij Schiphol zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze processen te verbeteren. Om de ervaring van de passagiers te optimaliseren. Schiphol staat nooit stil en blijft innoveren. Er komt nieuwe data beschikbaar, er zijn nieuwe inzichten, of regels veranderen. Hierdoor kun je als developer continu waarde leveren om het proces te verbeteren.

Ownership
Als team werk je mee aan het product vanaf het begin tot het einde, van de infrastructuur tot de front-end code. Als developer werk je voor al onze eindgebruikers. Zowel in de front- als back-end. Van het ontwikkelen van mobiele apps en zelfbedieningskiosken tot aan bagagevolgsystemen. Als developer draag je bij aan een vlotte werking van de luchthaven.

Developers bij Schiphol Group

Spannend, uitdagend, volop kansen en altijd ruimte voor innovatie. Zo typeren developers hun werk bij Schiphol. Goed ontwikkelen en bouwen van infrastructuur en ICT producten, daar hangt veel van af. We vertrouwen op onze teams van gepassioneerde professionals. Altijd garanderen we veiligheid en continuïteit. Neem hier een inkijk in het werk als developer bij Schiphol Group.

Ontmoet je nieuwe collega's

Deze mensen heten jou met alle liefde welkom. Welkom in onze wereld.
  • ‘De kans om in de luchtvaartindustrie te werken, was een droom die uitkwam.’ Pierpaolo Pascarella I Fullstack developer
  • 'Als mensen vragen wat ik doe, vertel ik met trots dat ik bij Schiphol werk.' Chunbao Yang I Java back-end developer
  • 'Ze nemen ict hier heel serieus.' Eelse Pieters I Developer
Meld je aan voor
de Schiphol job alert!
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in je interessegebied.
Mark Blesma
Heb je nog vragen?
Mark Blesma recruitment business partner