Werk als developer aan de luchtvaart van de toekomst

De digitale hartslag van Schiphol

Schiphol elke dag draaiende houden en informatie beschikbaar stellen aan al onze eindgebruikers. Dag en nacht zijn onze developers daar mee bezig. Ze zijn onmisbaar in de digitale transformatie van Schiphol. Door middel van trouble shooting en bug fixing werken alle systemen zonder problemen. En vanuit verschillende teams ontwikkelen ze innovatieve oplossingen op het gebied van technologie, beveiliging en dataverwerking. Alle informatie komt samen in ons Central Information System Schiphol (CISS). Dit systeem vullen de vliegtuigmaatschappijen en afhandelingsmaatschappijen elke seconde met data. Dankzij onze developers hebben alle passagiers real-time toegang tot deze informatie.

werken achter de computer
Back-end development
Onze back-end developers zorgen ervoor dat de technologische infrastructuur efficiënt en veilig werkt. Hierdoor wordt belangrijke informatie beschikbaar voor de passagiers en verlopen alle processen goed. Dit doen de developers met innovatieve technologieën zoals Node.js, TypeScript, Kafka, Redis en Kubernetes.
Front-end development
Als front-end developer bedenk je samen met de designers hoe we de data zo goed mogelijk weergeven. Je ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt de gebruikersinterface van apps en websites die passagiers gebruiken. Met jouw creativiteit zorg je dat de digitale toepassingen voldoen aan de toegankelijkheidsnormen, zodat ze bruikbaar zijn voor alle onze gebruikers.
Scrum
Alle developers bij Schiphol werken met de Scrumwerkwijze. Waarom? Scrum bevordert de samenwerking tussen developers en productowners. Hiermee schakelen we snel en kunnen we werken aan wat de business op elk moment nodig heeft. Zo coördineren we verschillende teams en afdelingen makkelijker én behalen we onze gezamenlijke doelen.
Event-driven
Schiphol is een veelzijdige omgeving met voortdurend veranderende vluchtinformatie. Developers ontwerpen event-driven systemen om real-time updates over vluchtschema’s, vertragingen of gate-wijzigingen te verwerken. Al deze ‘events’ worden met behulp van de technologie Kafka verwerkt om onze gebruikers zoveel mogelijk nuttige informatie te geven.
Meld je aan voor
de Schiphol job alert!
Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures in je interessegebied.

Developers bij Schiphol Group

Spannend, uitdagend, volop kansen en altijd ruimte voor innovatie. Zo typeren developers hun werk bij Schiphol. Goed ontwikkelen en bouwen van infrastructuur en ICT producten, daar hangt veel van af. We vertrouwen op onze teams van gepassioneerde professionals. Altijd garanderen we veiligheid en continuïteit. Neem hier een inkijk in het werk als developer bij Schiphol Group.
  • ‘De kans om in de luchtvaartindustrie te werken, was een droom die uitkwam.’
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s ‘De kans om in de luchtvaartindustrie te werken, was een droom die uitkwam.’
  • 'Als mensen vragen wat ik doe, vertel ik met trots dat ik bij Schiphol werk.'
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Als mensen vragen wat ik doe, vertel ik met trots dat ik bij Schiphol werk.'
  • 'Ze nemen ict hier heel serieus.'
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Ze nemen ict hier heel serieus.'
Ismaël Salem
Heb je nog vragen?
Ismaël Salem recruitment business partner