Breng jouw expertise in contractmanagement tot leven bij Schiphol!

Een sleutelrol in succes van Schiphol

Bij contactmanagement managen we een breed scala aan contracten, variërend van assets en projecten tot IT en services. Als contract manager ben je onderdeel van een dynamisch team met sourcing managers en contract managers, dat wordt ondersteund door ons Excellence Center. Maar wat maakt een contractmanager bij Schiphol echt uniek?

Een unieke rol met diverse verantwoordelijkheden en uitdagingen

Als contractmanager moet je stevig in je schoenen staan om de contractbelangen binnen Schiphol en met de leverancier goed te behartigen. Hiervoor heb je wel de juiste vaardigheden nodig. Communicatief, empathisch, een goed gevoel voor verhoudingen en een sterk oplossingsvermogen zijn essentieel om maximale toegevoegde waarde uit onze contracten te halen.
Dynamische omgeving
Als contractmanager werk je in een voortdurend veranderende omgeving. Je beheert contracten voor essentiële diensten, balancerend tussen kwaliteitseisen en fluctuaties in de vraag.
Strategische partner
Je onderhoudt nauwe relaties met leveranciers en partners, bent betrokken bij tenders en de implementatie van nieuwe contracten, en waarborgt een eerlijke behandeling van partners.
Impact maken
Door nauwkeurig contractbeheer beïnvloed je direct de financiële resultaten van Schiphol Group, wat bijdraagt aan de efficiëntie en effectiviteit van de organisatie.

Een dynamische omgeving

Als contractmanager binnen Schiphol werk je in een dynamische en complex logistieke omgeving die direct invloed heeft op de performance van onze contracten. Het managen van risico's, issues, stakeholders, verplichtingen en financiën is daarom noodzakelijk om de contractdoelstellingen te realiseren. Voor jouw contracten werk je nauw samen met de business waarbij je steeds meer kennis en ervaring opdoet over de boeiende operationele Schiphol-processen. Door de diversiteit aan gerelateerde proces-, beleids- en contractonderwerpen ben je als contractmanager op Schiphol continu met veel verschillende zaken bezig.

CATS-methodiek

Bij Schiphol managen we proactief contracten op een gestructureerde manier gebaseerd op de CATS-methodiek. Hierbij worden de 10 essentials (waaronder contractdoelstellingen, verplichtingen, contractbesturing, risico's, stakeholders en financiën) proactief gemanaged in een frequentie die passend is voor het type contract. Onze geavanceerde tool waaronder zoals het Contract Lifecycle Management-systeem, ondersteunen de contractmanager in het uitvoeren van het contractmanagement proces en hebben we een ogenperspectief op elk contract en leverancier. Dit stelt ons in staat om over alle contracten te rapporteren en processen (nog beter) te stroomlijnen.

Samenwerking met Inkoop

Bij ons ben je niet alleen verantwoordelijk voor uitvoering van het contactmanagement proces, maar ben je ook betrokken bij het aanbestedingsproces. Hierbij werk je nauw samen met betreffende Inkoper en betrokken business-onderdeel om ervoor te zorgen dat we de meest geschikte partij in de markt selecteren en contracteren. En ervoor te zorgen het contract duidelijke doelstellingen, (wederzijdse) verplichtingen en procesafspraken bevat om van het contract en de samenwerking een succes te maken.
  • ‘Schiphol is van iedereen en brengt mensen met elkaar in verbinding.’
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s ‘Schiphol is van iedereen en brengt mensen met elkaar in verbinding.’
  • 'Schiphol staat nooit stil. De business draait hier 24/7 door.'
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Schiphol staat nooit stil. De business draait hier 24/7 door.'
  • 'Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. En dat onderwerp geef ik graag een groot podium. Inclusiviteit moet je uitstralen.'
    Trotse 24/7-verhalen van je nieuwe collega’s 'Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. En dat onderwerp geef ik graag een groot podium. Inclusiviteit moet je uitstralen.'
Marcha Sajovec (EC)
Heb je nog vragen?
Marcha Sajovec (EC) recruitment business partner