Ontdek de wervingsgebieden van een Authority Officer

Ben jij de held die zorgt voor een veilig en soepel draaiend Schiphol?

Deze must-haves voor de rol van Authority Officer

Let op! Je kan tot 17 mei solliciteren op deze rol.
MBO niveau 4
Je hebt een afgeronde mbo niveau 4 opleiding.
Werkervaring in veiligheidsdomein
Minimaal 2 jaar relevante en recente werkervaring in een functie, waarin je inhoudelijk te maken hebt met handhaving van en/of toezicht houden op objecten, mensen en of eigendommen
Rijbewijs B
Je bent in het bezit van een Rijbewijs B.
Taalbeheersing NL & ENG
Je spreekt vloeiend van de Nederlandse en Engelse taal.

Authority Officer Landside

Als Authority Officer Landside (AOL) ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en handhaving van de regels aan de landzijde van Schiphol. Alle AOL'ers zijn opgeleid als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), en als je dat nog niet bent, biedt Schiphol een opleiding aan. Bij incidenten ben je vaak als eerste ter plaatse en verleen je eerste hulp (BHV) totdat hulpdiensten arriveren.

Je voert inspecties uit en controleert de infrastructuur op mogelijke problemen, waarbij je samenwerkt met Airport Control. Naast het helpen bij sneeuwruiming en gladheidsbestrijding, ondersteun je ook bij calamiteiten, ongevallen, en evenementen samen met de Koninklijke Marechaussee. Bij tunnelongevallen bied je assistentie als weginspecteur.

Quote

Als Authority Officer moet je onder druk kunnen presteren. Kan je vertellen over een stressvolle situatie waarop je kalmte en professionaliteit hebt behouden?

Ik kreeg een melding dat een vliegtuig vastzat op de rijbaan vanwege 'footprints' in het asfalt. Ondanks eerdere pogingen met meerdere pushback trucks, bleef deze vastzitten. Ik was het aanspreekpunt voor verschillende partijen, waaronder LVNL, de pushback chauffeur en de Flow Manager Aircraft. De captain besloot om passagiers te laten uitstappen vanwege de vertraging. Dit vereiste snel handelen om de passagiers veilig terug naar de terminal te begeleiden. Het bracht veel druk met zich mee, waarbij het cruciaal was om kalm en professioneel te blijven als Authority Officer naar alle betrokkenen.

Authority Officer Airside

De Airside Authority Officer speelt een belangrijke rol bij noodsituaties op Schiphol. Je werkt samen met hulpdiensten en collega's om de situatie onder controle te houden. Zo heb je bij sneeuw/of gladheid een signalerende rol en zorg je dat alles op Airside soepel verloopt, en bij problemen in tunnels kijk je of alles veilig is. Als er een ongeluk gebeurt, help je ook met eerste hulp (BHV).

Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat het veilig is op Airside, waar vliegtuigen landen en opstijgen. Je kijkt of mensen zich aan de regels houden en grijpt in als dat niet zo is. Als er bijvoorbeeld gaten in de wegen zijn, moet er snel gehandeld worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. Je werkt ook samen met andere instanties om te controleren of alles veilig en volgens de regels verloopt.

Authority Officer Bagage

Als Authority Officer Bagage (AOB) is jouw hoofddoel om ervoor te zorgen dat de bagageverwerking op Schiphol soepel en veilig verloopt. Je voert inspecties en kwaliteitscontroles uit om problemen te identificeren en houd toezicht op de naleving van regels en wetgeving. Daarnaast rapporteer je over onveilige situaties en neem je directe maatregelen om deze op te lossen, terwijl je ook coƶrdineert bij calamiteiten in de bagagekelder. Jouw rol omvat ook het toezicht houden op het veilige gebruik van het bagagesysteem en het controleren van geplande werkzaamheden om ervoor te zorgen dat deze veilig worden uitgevoerd.

Quote

Welke vaardigheden heb je ontwikkeld en hoe hebben deze je geholpen?

Sinds ik begonnen ben als Authority Officer heb ik geleerd probleemoplossend te denken, we werken in een operatie die 24/7 doorgaat waarbij een storing in dit proces tot grote gevolgen kan leiden. Het komt regelmatig voor dat ik vanuit mijn functie hier een belangrijke rol in speel, hierbij zorg ik ervoor dat een probleem zo snel mogelijk maar vooral zo veilig mogelijk opgelost wordt. Als dit niet direct opgelost kan worden moet ik zoeken naar een passende tijdelijke oplossing waarbij denken in oplossingen je verder kan helpen.

Authority Officer Terminal

Als Authority Officer Terminal vervul je een essentiĆ«le rol bij noodsituaties op Schiphol, waarbij je zorgt voor een veilige omgeving en passagiersstromen beheren. Je handhaaft veilige werkpraktijken, verstrekt voorlichting over brandveiligheid, toont gastvrijheid aan medewerkers en passagiers, en bent vaak als eerste ter plaatse bij incidenten om eerste hulp te bieden. Daarnaast voer je kwaliteitscontroles uit om afwijkingen te identificeren en draagt zo bij aan de algemene veiligheid en kwaliteit van de terminal.

Welkom in de wereld van Airport Authority!

De wereld van Schiphol is erg divers en dynamisch. Daarom nemen we de tijd om jou goed te onboarden. Dit doen we de eerste 3 maanden intensief door trainingen en opleidingen (mits je deze nog niet hebt), het leren kennen van jouw team en het werkveld van jouw deelgebied. Benieuwd wat jou te wachten staat? Lees het in de blokken hieronder of duik in onze arbeidsvoorwaarden of bekijk de vacature. Vragen over het rooster? Kom naar het wervingsevent op 8 mei en hoor er alles over van verschillende Authority Officers!
Onboarding (eerste 3 maanden)
De onboarding bestaat uit kennismaking met onze systemen en voorbereiding op je rol, inclusief het verkrijgen van een Schiphol-pas, installatie van IT-apparatuur, e-learnings, vertrouwd raken met de locatie, HR-gerelateerde zaken, BHV-training, kennismaking met je team en teambuildingactiviteiten zoals Krav Maga.
Specifieke opleiding
Daarnaast omvat elk deelgebied specifieke opleidingen en trainingstrajecten, zoals de BOA-opleiding voor Landzijde, veldbevoegdheid en radio-communicatie voor Airside, en uitgebreide kennis opdoen door training on the job voor Bagage en Terminal.
Met wie en hoe werk je?
Als Authority Officer werk je nauw samen met diverse interne en externe partijen, zoals verkeersregelaars, de Koninklijke Marechaussee, Rijkswaterstaat en externe hulpdiensten. Elk team bestaat uit ongeveer 16 Authority Officers en vier teammanagers. Het werkrooster is flexibel en omvat vaak een 24/7 rooster, waarbij je in shifts werkt om de veiligheid op alle momenten van de dag en nacht te garanderen.
Inge van Rijn
Heb je nog vragen?
Inge van Rijn recruitment business partner